آمنه بخشید تا دیگران درس عبرت بگیرند+فیلم

عاقبت بعد از چندین سال کش و قوس احساسی- قضایی میان آمنه بهرامی، قربانی اسیدپاشی، مدافعان حقوق بشر که مخالف اجرای حکم قصاص بودند و و بخشی از افکار عمومی که قصاص را حق مسلم آمنه قلمداد می‌کردند، آمنه بهرامی علی رغم اصرارهای قبلی‌اش مبنی بر تاکید بر اجرای حکم قصاص، امروز با صرف‌نظر کردن از اجرای حکم به یک پرونده قضایی پر پیچ و خم خاتمه دهد

اینکه آمار جرم و جنایت بالا رفته، ثابت مانده و یا ایران کشور امنی به شمار می‌آید و ضریب امنیت در حالت بحرانی هست یا خیر، موضوع این گزارش نیست. آن‌چه در این گزارش به آن پرداخته می‌شود، انتشار خبر اجرای حکم قصاص برای مجید موحدی است، که بنا بر صفحه فیس‌بوک آمنه بهرامی، قربانی ماجرای اسید پاشی، این حکم قرار است تا پیش از آغاز ماه رمضان به اجر در بیاید.

مجید موحدی در دوازدهم آبان ماه سال ۱۳۸۳ با خالی کردن یک پارچ اسید کلریدریک بر سر و صورت دختر مورد علاقه‌اش که از او جواب رد شنیده بود، باعث نابینایی و وارد شدن جراحت‎های پوستی عمیق می‌شود. ششم آذر ماه سال ۱۳۸۷ دادگاه به اصرار شاکی پرونده و برای نخستین بار حکم قصاص برای متهم صادر می‌کند، به این شکل که متهم بی هوش شده و شاکی با ریختن چند قطره اسید در چشمان وی، حکم را اجرا کند. بیست و چهارم اردبیهشت سال‌جاری مطابق آنچه که در رسانه‌ها اعلام شد، قرار بود که حکم در بیمارستان دادگستری تهران به اجرا در بیاید، اما ساعاتی پیش از اجرای مراسم قصاص خبر می‌رسد که حکم به دلایلی که بعدا اعلام خواهد شد تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

آمنه بهرامی چند روز بعد در گفت و گو با رسانه‌ها دلیل توقف اجرای حکم را تماس‌ها و درخواست‌های سفیران دولت های انگلیس، بلژیک و نروژ اعلام می‌کند. و با گلایه از مدافعان حقوق بشر می‌پرسد: «آنهایی که اجرای حکم را غیر منصفانه می‌دانند، چرا تا به امروز هیچ کمکی به من نکرده‎اند، با این حال من این حکم را برای جامعه می‌خواهم، می‌خواهم درس عبرتی باشد برای کسانی که ناجوانمردانه از اسید استفاده می‌کنند، وقتی حکم قصاص چشم های مجید صادر شد به من گفتند بیا تا حکم را اجرا کنیم، اما من گفتم باید خبرنگارها باشند تا خبر این قصاص به گوش کسانی برسد که می‌خواهند با اسید زندگی دیگران را تباه کنند.»

نخستین حکم قصاص با اسید

صدور چنین حکمی باعث برپا شدن سرو صداهای زیادی در جامعه شد، برخی صدور این حکم را عادلانه و حق مسلم آمنه می‌دانستند و برخی دیگر معتقد بودند صدور و اجرای چنین حکمی تنها بر چرخه خشونت اضافه می‌کند. در این میان برخی نیز با خرده گرفتن به قاضی پرونده، وی را به دلیل صدور حکم قصاصی بی‌سابقه در تاریخ قضایی ایران، «بی‌رحم» خواندند. شدت انتقادها در جامعه نسبت به قاضی به حدی بالا گرفت که یکی دیگر از قضات کیفری، ولی الله حسینی که دستی هم بر نوشتن دارد، در مطلبی در روزنامه «روزگار» در پاسخ به کسانی که از قاضی پرونده آمنه ایراد می‌گرفتند نوشت، «در پرونده‌های اسیدپاشی از آنجا که امکان رعایت تساوی و مقابله به مثل وجود ندارد، دادگاه‌ها از مجازات‌های دیه استفاده می‌کنند، اما در برخی پرونده‌ها با اصرار شاکی بر قصاص و نیز با توجه به نظریه پزشکی قانونی مبنی بر امکان قصاص، قاضی دادگاه نمی تواند از قانون مجازات اسلامی عدول کند و ناچار به صدور حکم قصاص می‌شود.»

روز قصاص فرا می‌رسد

مطابق آنچه که در صفحه فیس بوک آمنه بهرامی نوشته شده بود، مسوولان قضایی به او گفته بودند که حکم قصاص پیش از آغاز ماه رمضان اجرا خواهد شد، همزمان خبرهایی رسید مبنی بر اینکه مجید موحدی از زندان رجایی‌شهر به بازداشتگاه آگاهی تهران منتقل شده تا از آنجا به محل اجرای حکم برده شود. چندین نفر از روزنامه‌نگاران نیز در صفحات فیس‌بوک و «گوگل‌ریدر» خود از تماس‌های ناموفق با خانواده بهرامی برای تایید خبر اجرای حکم نوشتند که همین موضوع شائبه‌ها را در مورد اجرای حکم در چنین روزی بیشتر کرد. تا اینکه در صفحه فیس‌بوکی که با نام «آمنه جان ما از تو دفاع خواهیم کرد، اما از قصاص بگذر» خبری کوتاه نوشته شد با این مضمون:«آمنه بخشید». سپس به فاصله کمی بعد از آن سایت‌های بی‌بی‌سی و تحول سبز نیز در گزارش‌هایی کوتاه از گذشت آمنه و عدم اجرای حکم قصاص خبر دادند و به این ترتیب نخستین حکم قانونی اسید پاشی در جمهوری اسلامی عقیم ماند و آمنه چشمان مجید را به وی بخشید.

khodnevis

دربارهٔ seyedezatollahrashmi

فعال سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی خونخوار

Posted on ژوئیه 31, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. بیان دیدگاه.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: