افت ۳۱ درصدی تجارت دوبی و ایران در سال ۲۰۱۲

مقام‌های گمرکی دوبی دوشنبه، ۵ فروردین ماه اعلام کردند که تجارت دوبی با ایران در سال ۲۰۱۲ نسبت به سال قبل آن تا یک‌سوم کاهش یافته است.

راديو فردا ـ خبرگزاری رویترز می نویسد که این کاهش نمونه‌ای از تاثیر تحریم‌های مالی آمریکا بر تجارت ایران با کشورهای جهان است.

گزارش رویترز در ادامه می‌گوید که دوبی هم‌اکنون محل اقامت دهها هزار ایرانی است و به‌عنوان مرکز اصلی مالی و بازرگانی در منطقه خلیج فارس جایگاه ویژه‌ای در واردات کالای ایران داشته است؛ جایگاهی که بعد از اعمال تحریم‌های اقتصادی و بانکی آمریکا علیه ایران در اواخر سال ۲۰۱۱ دچار تزلزل شده است.

بر اساس این گزارش، بعد از تحریم‌های آمریکا، هرگونه نقل و انتقالات بانکی با موسسات ایرانی با ریسک بالایی مواجه شده و بانک‌های دوبی نیز به تبع همین موضوع به شدت پیشتیبانی عملیات مالی خود از معاملاتی را که مربوط به ایران می‌شود، متوقف کرده‌اند.

احمد بوتی احمد رئیس گمرک دوبی می‌گوید که تجارت دوجانبه ایران و دوبی در سال ۲۰۱۲ به زحمت به ۲۵ میلیارد درهم، معادل ۶.۸ میلیارد دلار می‌رسد، در حالی که سال قبل آن این رقم ۳۶ میلیارد درهم بود که نشان دهنده افت ۳۱ درصدی تجارت دوجانبه ایران و دوبی در سال گذشته است.

آقای احمد در کنفرانس مطبوعاتی خود با اشاره به «افت بیش از ۵۰ درصدی ارزش ریال در مقابل دلار طی همین دوره زمانی» گفته است که این عامل نیز به‌عنوان یکی از عوامل بی‌میلی بانک‌های دوبی برای وارد شدن در عملیات مالی با ایران دخیل بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد که هم‌اکنون تجارت کالا با ایران فقط ۲ درصد از کل تجارت خارجی دوبی را شامل می شود.

رویترز بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی می‌نویسد که در سال ۲۰۱۱ کل واردات و صادرات ایران بالغ بر ۱۹۴ میلیارد دلار بوده است.

آقای احمد گفته است که بیشترین معاملات تجاری ایران و امارات متحده عربی از طریق دوبی انجام می‌شود. به‌گفته وی بخشی از تجارت سنتی کالا که با لنج انجام می‌شود و عمدتا تجارت مواد غذایی را شامل می‌شود تحت تاثیر تحریم‌ها قرار نگرفته است.

به رغم کاهش ۳۱ درصدی تجارت خارجی با ایران، کل تجارت خارجی دوبی در سال ۲۰۱۲ تا ۱۳ درصد افزایش داشته و به رقم ۱.۲۳۵ تریلیون درهم رسیده است، اگرچه تحت تاثیر کاهش تجارت با ایران آهنگ رشد تجارت خارجی غیر نفتی دوبی نسبت به سال ۲۰۱۱ کندتر شده است.

تجارت خارجی دوبی در سال ۲۰۱۱ نسبت به سال قبل آن ۲۲ درصد افزایش یافته بود.
آقای احمد می‌گوید که برای سال ۲۰۱۳ انتظار می رود آهنگ رشد تجارت خارجی دوبی به ۱۴ درصد برسد.

با حذف تجارت نفت و محصولات نفتی، صادرات دوبی در سال ۲۰۱۲ با رشد ۴۷ درصدی به ۱۶۳ میلیارد درهم و واردات آن با رشد ۱۲ درصدی به ۷۳۷ میلیارد درهم رسیده است.

صادرات مجدد کالا، یعنی کالاهایی که به دوبی وارد و سپس صادر می‌شود نیز در سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته و به رقم ۳۳۴ میلیارد درهم رسیده است.

رویترز می‌نویسد که کاهش تجارت با ایران ظاهرا در مجموع تاثیر چندانی بر کل تجارت خارجی دوبی نداشته است. ارزش هر دلار آمریکایی برابر ۳.۶۷۳ درهم امارات است.

دربارهٔ seyedezatollahrashmi

فعال سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی خونخوار

Posted on مارس 27, 2013, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. بیان دیدگاه.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: