در غیاب اسد و با هدف برکناری او کنفرانس سوریه در ژنو تشکیل شد

یونگه ولت ـ گزینش و ترجمه رضا نافعی

کنفرانس سوریه در ژنو باید راه حلی بیابد. تشکیل کنفرانس ژنو تا روز جمعه هم قطعی نبود . اگر کنفرانس  که بنام » گروهی از فعالان سوریه» خوانده شده است بر پا گردد، می بایستی راه حلی برای پایان دادن به مخاصمات خونین در سوریه بیابد. در کنار وزرای خارجه آمریکا و روسیه وزرای خارجه کشورهای انگلستان، فرانسه و چین، اعضای شورای امنیت که حق وتو دارند،  نیز دعوت شده اند. از نمایندگان اتحادیه اروپا و ترکیه نیز دعوت شده است که در کنفرانس حضور یابند. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز اعلام کرده که در کنفرانس حضور خواهد یافت. در آغاز قرار بود نمایندگاه ایران و عربستان نیز در کنفرانس شرکت کنند. گفته می شود تهران نفوذ قابل توجهی بر دولت بشار اسد دارد و عربستان را تامین کننده هزینه سلاحهای گروه های مسلح می دانند. ولی حالا فقط دیپلمات هائی  از قطر و کویت بعنوان نمایندگان » گروه تماس با سوریه» که با اتحادیه عرب  در ارتباط هستند به ژنو خواهند آمد. آمریکا و فرانسه مانع حضور نماینده ایران در کنفرانس شدند و سوریه هم که خواه ناخواه دعوت نشده است.

وستر وله، وزیر خارجه آلمان در کنفرانس شرکت نخواهد کرد. این خبر را وزارت خارجه آلمان روز جمعه منتشر و از قول وستروله اعلام کرد :» آلمان از تمام امکانات خود برای  یافتن راه حلی دیپلماتیک استفاده خواهد کرد». گرچه این امکان » با در نظر گرفتن بالا گرفتن خشونت به یک مو بند است».  ولی دولت های دارنده حق وتو در شورای امنیت » مسئولیت ویژه ای برای حل مخاصمات دارند».

هیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا عصر روز جمعه در سن پترزبورگ با لاوروف همتای روسی خود برای » تدارک مقدمات » کنفرانس دیدار کرد. کلینتون می خواهد اطمینان حاصل کند که در یک دولت موقت بشار اسد عضویت نداشته باشد. در حالی که لاوروف تاکید کرده است که تشکیل چنین کابینه ای مسئله داخلی سوریه است و دول خارجی حق ندارند  در این امر دخالت کنند. وزیر خارجه روسیه گفت :» فعالان خارجی اجازه ندارند راه حل خود را به سوریه تحمیل کنند».

در طرحی که   کوفی عنان برای کابینه موقت ارائه کرده نامی از رئیس جمهور کنونی سوریه برده نشده و فقط گفته شده که نمایندگان دولت سوریه که حضور و شرکت آنها سبب سلب اعتماد از دولت موقت گردد و ثبات و آشتی را با خطر مواجه سازد» نباید در کابینه حضور داشته باشند. این حکم در مورد نمایندگان اپوزیسیون نیز صادق است. ولی از دیدگاه غربیان این سخن فقط مربوط به حضور اسد می گردد. عبد البسیط صیدا رئیس جدید » شورای ملی سوریه» ( اس. ان. ار.) پس از دیداری با فابیوس وزیرخارجه فرانسه گفت تا زمانی که استعفای اسد صریحا خواسته نشود، از طرح دولت موقت پشتیبانی نخواهد شد.

 در روزهای گذشته نمایندگان گروههای مختلف اپوزیسیون تلاش کردند تا به یک خط مشی واحد برسند ولی تلاش هایشان بی نتیجه بود. در این گردهمآئی در بروکسل که هزینه آنرا اتحادیه اروپا تامین کرده بود از جمله نمایندگان شورای ملی سوریه، دفتر هماهنگی تغییرات دموکراتیک( ان. بی.  سی)   و فوروم دموکراتیک سوریه حضور داشتند.  در این که سوریه باید از هرج و مرج مصون بماند بین گروههای شرکت کننده در همایش اتفاق نظر وجود داشت. ولی در مورد دخالت نظامی خارجی در سوریه میان آنها اتفاق نظر بوجود نیامد. میکائیل مورحف نماینده دفتر هماهنگی دموکراتیک گفت دلیل مخالفتش با دخالت نیروی نظامی خارجی در سوریه این است که :» دخالت نظامی خارجی سبب هرج و مرج در کشور می گردد. یگانه راه حل، راه حل سیاسی است.»

همزمان با این تلاشها نیروهای شورشی مسلح در سوریه بر شدت حملات خود افزودند. روز پنجشنبه در مرکز شهر دمشق در نزدیکی ساختمان دادگستری انفجاری  در یک پارکینگ رخ داد که سه نفر را مجروح و بیست اتومبیل را منهدم کرد. روز چهارشنبه افراد مسلح با حمله به یک فرستنده تلویزیونی خصوصی سه روزنامه نگار و چهار نفر از کادر فنی را تلویزیون را بقتل رساندند.

http://www.jungewelt.de/2012/06-30/058.php

دربارهٔ seyedezatollahrashmi

فعال سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی خونخوار

Posted on جون 30, 2012, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. بیان دیدگاه.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: